Miksi perustin oman yrityksen?

Millanen Design on vasta nuori yritys. Perustin yrityksen huhtikuussa 2016. Minua voikin hyvin kutsua alan vaihtajaksi. Olen opiskellut media-alaa, ollut myyntityössä sisustusalalla ja nyt keskityn graafiseen suunnitteluun. Mielessäni oli pyörinyt oman graafisen suunnittelun toimiston perustaminen jo jonkin aikaa, jotta saisin osaamiseni tuotua paremmin esiin.

Kun valmistuin vuonna 2004 medianomiksi TTVO:lta, olin tuolloin varma, että olisin hetken töissä kohentamassa talouttani ja jatkaisin koulunkäyntiäni sitten lavastajaksi tai sisustussuunnittelijaksi. Etenin kuitenkin työpaikallani, eräässä rautakaupassa, nopeasti kassatyöntekijästä kuukausipalkkaiseksi vastuumyyjäksi sisustusosastolle ja kouluttauduin TAKK:n kautta työn ohella oppisopimuksella sisustusmyyjäksi. Innostuin myös paljon matkustelemisesta ja valokuvaamisesta. Olin mm. kuukauden reppureissulla Thaimaassa ilman sen kummempia suunnitelmia. Tietysti halusin kokea myös suurkaupunkien hulinan Bangkokissa, Pariisissa, Barcelonassa ja Lontoossa. Panostin valokuvaamiseen ostamalla paremman valokuvauskaluston. Matkustelu on avartanut huimasti maailmankatsomustani ja saan matkoista sekä sieltä otetuista kuvista inspiraatiota töihini yhä vieläkin. Kokemusta myyntityöstä ja sisustamisestakin on jo vierähtänyt nyt kaksitoista vuotta. Myyjänä olen kohdannut työssäni sekä hyvää että huonoa pakkaussuunnittelua ja olen nähnyt erilaisten myyntikampanjoiden tehon, mikä osaltaan auttaa minua toimimaan paremmin jatkossa graafisen suunnittelun parissa.

Pari vuotta sitten päätin kaivaa unelmani oman yrityksen perustamisesta taas esiin ja hakeuduin Helsinki Design Scooliin opiskelemaan graafisen suunnittelun tutkinnon, jotta saisin päivitettyä tietokonetaitoni, osaamiseni ja tietouteni alan tämän hetken trendeistä ja suuntauksista  ajan tasalle. Koulu oli juuri sellainen kuin olin toivonutkin. Opettajat ovat alansa parhaimmistoa ja opetus laadukasta. Osallistuin vielä tammikuussa 2016 samaisen koulun Fashion Film –kurssille, jonka opettajana toimi Paola Suhonen. Kun valmistuin koulusta joulukuussa 2015, aloin heti suunnittelemaan oman yritykseni perustamista. Tietoa yrittämisestä ja yrityksen perustamisesta olen saanut yrittäjävanhemmiltani ja itse aktiivisesti opiskelemalla työn ohessa.  Odotan innolla miten Millanen Design saa jalansijaa graafisen suunnittelun ja kuvittamisen laajalla ja laadukkaalla kentällä. Pyrin ainakin panostamaan töissäni laatuun täydellä 100%:lla.