Bangkok 2016

Olen käynyt Bangkokissa kolme kertaa. Usein otan suoran lennon Helsingistä Bangkokiin, vietän siellä muutaman päivän ja jatkan matkaa eteenpäin, palaten loppureissusta vielä muutamaksi päiväksi shoppailemaan.

Tällä kertaa lähdin esittelemään Bangkokia siskolleni joulukuussa 2016. Sisko lensi Bangkokiin Uudesta-Seelannista ja näimme Suvarnabhumin lentokentällä. Lentokenttä on tosi suuri, mutta tehty tosi helppokulkuiseksi, siellä ei helposti eksy.

Ensimmäisen hotellimme Chatrium Residence Sathonin valitsimme sillä periaatteella, että halusimme pitkän lennon jälkeen lepäillä ensimmäisen päivän hotellin uima-altaalla. Allasalue olikin mahtava ja altaan vieressä sijaitsi kahvilaravintola, josta sai tilattua melkeinpä mitä vain, joten hotellilta ei edes ollut pakko lähteä muualle syömään. Hotelli sijaitsi hieman Bangkokin keskustan laitamilla, eikä sen ympäristössä ollut paljoa nähtävää. Muutama ravintola kuitenkin riitti hyvin. Lähistöllä sijaitsi ehkäpä maailman paras jälkiruokapaikka: The Snowcap Bingsoo Korean Dessert Cafe, jossa kannattaa ehdottomasti käydä, jos näillä main liikuskelee.

chatrium-pool-by-milla-tahkanen

chatrium-view-by-milla-tahkanen

Seuraavana aamuna lähdimme käymään Lumphini puistossa. Se on kaikille ilmainen ja tosi suosittu puisto paikallisten keskuudessa, jossa käydään kuntoilemassa aamun ”viileydessä”. Siellä on hyvät lenkkeilymahdollisuudet puiden varjossa sekä kuntoilulaitteita. Puistossa kuljeskelee vapaana paljon varaaneja ja kilpikonnia. Puisto sopii myös hyvin valokuvausta harrastaville, kuvattavaa löytyy monipuolisesti.

lumphini-by-milla-tahkanen

Toinen paikka jossa kannattaa käydä on SeaLife Ocean World, joka sijaitsee ostoskeskus Siam Paragonin alakerrassa. Siellä on valtavat merialtaat haille ja rauskuille. Kalojen lisäksi siellä voi nähdä merihevosia, merikilpikonnia, saukkoja ja pingviinejä. Altaat on hyvin hoidettuja ja SeaLife on mukana monissa luonnonsuojeluprojekteissa ja uhanalaisten lajien kasvattamisessa.

sealife-bangkok-by-milla-tahkanen

pingviinit-by-milla-tahkanen

Bangkokissa käydessä tulee väistämättä käytyä myös temppeleissä. Niihin on vain tavallisen turistin hieman vaikea päästä, ainakaan taksilla. Thaimaalaiset taksikuskit ovat aika kovia huijaamaan. Rehellisyys ei ole hyve Thaimaassa. Heillä on tapana sanoa turisteille, että temppeli on kiinni tai sinne pääsee vain joen kautta jokitaksilla. Turistin ei kannata tähän lankaan mennä. Temppelit ovat melkein joka päivä auki ja taksikuskit saavat lisätienestejä, jos he saavat vietyä turistin ryöstöhintaisen jokitaksin luo. Yksi hyvä keino on ottaa etukäteen selville hotelli, joka sijaitsee pienen kävelymatkan päässä siitä temppelistä, johon haluaisi mennä ja ilmoittaa taksikuskille haluavasi mennä tähän hotelliin, koska asut siellä. Äläkä koskaan kerro, että olet ensimmäistä kertaa Thaimaassa. Asiat hoituvat kokemuksesta paljon joutuisammin ja halvemmin, jos kulkee kaupungissa ainakin esittäen kokenutta Bangkokin matkailijaa huumorintajuaan unohtamatta. Karttoja kannattaa vilkuilla katseilta piilossa ja ottaa etukäteen selvää reiteistä jo hotellilla.

wat-arun2-by-milla-tahkanen

Kävimme tällä reissulla kahdessa temppelissä. Ylin kuva on Wat Arunilta ja alimmainen Wat Pholta. Temppelit sijaitsevat joen vastakkaisilla puolilla lähellä toisiaan, mutta joen pääsee ylittämään paikallisella lautalla kolmella Bahtilla. Wat Phossa sijaitsee kuuluisa lepäävä buddha, joka on jo kokonsa puolesta näkemisen arvoinen. Temppeleiden historiaan on hyvä tutustua ennen matkaa, niin saa vierailusta enemmän irti.

wat-pho-by-milla-tahkanen

Kannattaa tutustua myös paikalliseen taiteeseen. Lähellä Siamin ostoskeskuksia sijaitsee Bangkok Art and Culture Centre, joka on auki ti-su klo 10-21 ja on ilmainen. Näyttelyt vaihtuvat usein ja täällä on mahdollista nähdä sekä perinteistä thaimaalaista taidetta että myöskin nykytaidetta.

Asuimme loppureissun ajan Bangkokin korkeimmassa hotellissa eli Baiyoke Sky Hotellissa. Hintalaatusuhde on hotellissa kohdillaan. Hotelli on itsessään jo nähtävyys ja ylellinen kansainvälinen aamiainen hotellin huipulla on kokemisen arvoinen. Huoneet ovat siistejä ja viihtyisiä. Näköalatasanteelle pääsee ilmaiseksi ja yläkerroksissa oli esillä thaimaalaiseen kulttuuriin keskittynyt pieni näyttely. Hotellin pienehkölle uima-altaalle pääsee myös ilmaiseksi. Oli ihanaa käydä aamuisin virkistävällä uinnilla. Bangkokissa lämpötilat nousivat joulukuussa joka päivä yli 30 asteen. Hotelli sijaitsee aivan Bangkokin keskustassa. Edullisia ja hyviä ruokapaikkoja on hotellin ympäristössä useita, hierontapaikoista puhumattakaan. Kun Suomessa on pitsa- ja hampurilaispaikkoja yömyöhään auki, niin Thaimaassa on intialaiset ruokapaikat. Skytrainilla pääsee 15 minuutin välein 30 Bahtilla suoraan hotellilta lentokentälle, eikä tarvitse olla huolissaan liikenneruuhkista. Baiyoke Sky Hotellilla on myös shoppailijoille ilmainen kuljetus Siamin ostoskeskuksille ja takaisin.

bangkok-by-milla-tahkanen

radio-by-milla-tahkanen

Bangkokissa on niin paljon nähtävää, että sitä riittää useammallekin kerralle!